OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Skatt de rike hardere

I går kom Høyre med sitt forslag til hvordan formueskatten vil se ut om de kommer i regjering. De ønsker store skatteletter for de aller rikeste. Rødt vil heller øke formueskatten for de superrike.

Høyres forslag går ut på å øke bunnfradraget til 20-25 mill kr og kutte skattesatsen fra 1,1 prosent til 0,5 prosent.

– Dette er en gavepakke til de superrike. Med Høyres politikk kan Røkke alene vente seg ca 47 mill i skattelette, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Den økonomiske kløften mellom vanlige folk og de rikeste er på sitt største siden 1930-tallet. Likevel kommer Høyre med forslag som vil gjøre det enda verre.


Nullskatteytere
Finansdepartementet har også beregnet at forslaget vil skape 27000 nye nullskattytere, og kutte skatteinntektene med 12 mrd. Moxnes mener de rike bør skattes mer, ikke mindre.

– Det er tull at de rikeste lider under formueskatten. Uansett om du eier en million eller en milliard betaler du samme lave sats på 1,1 %. Det er under snittet i OECD, som ligger på 1,8%.

– Rødt vil gjøre motsatt av Høyre, og heller øke skatteinnsatsen fra de superrike. Vi foreslår et nytt trinn, slik at skatten dobles for formuer over 10 mill kr. Det vil kun ramme den 1 prosent rikeste delen av befolkningen. Dette er penger vi trenger for å betale for framtidens velferd. Alternativet er skatteøkning for vanlige folk eller velferdskutt.


For ytterligere kommentar, kontakt Bjørnar Moxnes: 402 26 062.

Pressefoto til fri bruk: https://picasaweb.google.com/101629573710058999276/BjRnarMoxnes